Над 23 700 са загиналите в Турция и Сирия след катастрофалните

...
Над 23 700 са загиналите в Турция и Сирия след катастрофалните
Коментари Харесай

Над 23 700 са загиналите в Турция и Сирия след катастрофалните трусове

Над 23 700 са починалите в Турция и Сирия след пагубните трусове при започване на седмицата, по последни данни.  Само в Турция жертвите са повече от 20 200, а ранените 80 хиляди, оповестява БНР.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 294
Българските доброволци съумяха да открият още един жив човек измежду руините в турския град Хатай. По-рано български екипи откриха и избавиха двама души в Кахраманмараш.

Пред БНР Георги Влайков от съдружие " Аварийно избавяне – Пловдив " описа:

" Има вяра, знаем, че се надпреварваме с времето. Ние виждаме тези хора какво са претърпели и какво претърпяват сега. Тук междинната температура е минус 10-12 градуса. Това доста изморява екипите и хората. Но все пак се стремим да продължаваме да го вършим оптимално дълго, тъй като по този начин даваме опция за по-голям късмет за оцеляване на хора, които още са живи и са под руините ".

Жена, затрупана под парчета в град Бесни, е била извадена жива след траяла часове наред тежка избавителна интервенция с присъединяване на български и полски пожарникари. 

В различен турски град - Антакия, куче на българската Планинска избавителна работа откри петима оживели в петия ден след трусовете.

Повече от 12 100 здания в Турция са изцяло разрушени или с доста огромни повреди. Строителят на първокласната жилищна кооперация в Хатай, под чиито отломки след трусовете остана семейство от Кърджалийско, е бил задържан на летището в Истанбул при опит да замине за Черна гора.

В Сирия шестгодишно момче бе намерено живо измежду отломките в град Джандарис, до момента в който в Джебла бяха избавени трима оживели.

Около 870 хиляди души в Турция и Сирия незабавно се нуждаят от изхранване, по данни на Организация на обединените нации.

Продължават акциите у нас за събиране на парични и материални дарения в помощ на бедстващите в двете наранени от трусовете страни.

Турският дипломат Айлин Секизкьок разгласи, че потърпевшите имат най-много потребност от палатки, одеяла, газови печки и генератори за ток.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР